УНІВЕРСИТЕТ І ЙОГО МУЗЕЇ: МІСЦЕ В КУЛЬТУРНОМУ І ТУРИСТИЧНОМУ ПРОСТОРІ МІСТА (City: History, Culture, Society, 2017)
У статті авторка робить спробу проаналізувати, яке місце заклад вищої освіти загалом та його музеї зокрема відіграють у житті міста. Емпіричною основою статті є інформація, зібрана в результаті дослідницьких візитів до ЗВО семи областей: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Чернівецької та Закарпатської, які виконувалися упродовж 2013-2017 рр. Основний метод, який використовувався – інтерв’ю з персоналом музеїв ЗВО. Зокрема, характеризується нетипова для українського контексту роль музеїв ЗВО як «вікон» та «вітрин», завдяки яким представники позаакадемічного середовища можуть ознайомитися із здобутками вищої школи та відчути її особливу атмосферу. Авторка окреслює туристичний потенціал низки ЗВО на теренах Західної України, фізичні об’єкти яких є цікавими з архітектурної та культурної точки зору пам’ятками. Проведення відповідної політики, як стосовно музеїв, так і академічного простору загалом, дозволить закладу стати окремою точкою на туристичній карті міста, налагодити взаємозв’язки із навколишньою громадою, активно брати участь у локальному культурному житті. Такі кроки сприятимуть зростанню його популярності серед абітурієнтів і розвитку реноме ЗВО загалом.
Keywords: університет; музей; заклад вищої освіти; туризм; промоція; культура