Контекст і тяглість. Зміна парадигми містобудування та архітектури у Східній Німеччині у місті Галле (Заале) (City: History, Culture, Society, 2022)
У статті розглянуто зміни парадигм містобудування наприкінці існування НДР. У 1982 році було ухвалено «Принципи соціалістичного розвитку містобудування та архітектури у Німецькій Демократичній Республіці», які стали довгоочікуваним оновленням затверджених у 1950-му «Шістнадцяти принципів містопланування». Досліджено відродження ділянок у старій центральній частині міста на прикладі забудови міста Галле (Заале). Стверджується, що містопланування  та архітектуру у проєктах 1980-х найкраще можна пояснити двома поняттями: контекстом і тяглістю. Тож нові структури були пов’язані з минулим, але зводили і оформлювали їх сучасними засобами.
Keywords: містобудування; архітектура; НДР; 1980-ті