УЧАСНИЦЬКИЙ СЕМІНАР З ДОСЛІДЖЕННЯ «4КВАРТАЛІВ»: ЗАДУМ І РЕЗУЛЬТАТИ (City: History, Culture, Society, 2020)
У цьому звіті ми показуємо головні результати і складнощі, що виникли в роботі над польовим дослідницькимсемінаром з нетипового проєкту житла 1980-х. 4квартали на Подолі – недосліджений простір пізньогосоціалізму на Подолі в Києві, позиції щодо значимості якого різняться. Щоб створити умови для виникненняфахової дискусії про це середовище, ми розробили інтегрований підхід, де поставили наголос на думкахжителів, які давали основу для роздумів дослідників над архітектурою простору. Учасники семінару проводилиінтерв’ю з місцевими жителями й вивчали критичну літературу щодо проєкту забудови, щоб знайтивідповіді на запитання про значимість авторства та символізм просторів. Ми обговорюємо можливостіта обмеження методу учасницького дослідження, який може бути цікавим соціальним науковцям у роботіз міськими просторами.
Keywords: 4 квартали; Київ; Поділ; житлова забудова