(untitled) (City: History, Culture, Society, 2023)
Вивчено проблеми й перспективи трансформації публічного простору Ізмаїла в післярадянський період. Головними джерелами дослідження стали публікації на місцевих новинних сайтах і у фейсбуку, а також офіційна документація місцевих органів влади. Схарактеризовано етапи розвитку просторової структури м. Ізмаїл. На відміну від попереднього періоду, коли відбувалося масове будівництво нових районів міста, сучасний етап характеризується більшим акцентом на внутрішніх змінах простору й вирізняється деіндустріалізацією, комерціалізацією та приватизацією. За останні 30 років були значні досягнення, однак міські публічні простори Ізмаїла нині мають велику кількість проблем, зокрема: 1) не відбувається ревіталізація території колишніх великих радянських промислових об’єктів, наприклад заводу «Еталон»; 2) акцент у транспортному розвитку було зроблено на автомобільному руху, що знижує потенціал публічного простору міста; 3) публічний простір є непристосованим для людей з обмеженими можливостями; 4) немає належного догляду за історичною спадщиною міста. Головними факторами, які спричинили та поглибили ці проблеми, є бездіяльність місцевої влади, яка не намагається усунути ці недоліки, й недостатня активність мешканців міста. Позитивною тенденцією є зміна символічного наповнення простору: декомунізація, збільшення представленості українських національних і релігійних символів.