(untitled) (City: History, Culture, Society, 2020)
У цьому звіті ми показуємо головні результати і складнощі, що виникли в роботі над польовим дослідницьким семінаром з нетипового проєкту житла 1980-х. 4квартали на Подолі – недосліджений простір пізнього соціалізму на Подолі в Києві, позиції щодо значимості якого різняться. Щоб створити умови для виникнення фахової дискусії про це середовище, ми розробили інтегрований підхід, де поставили наголос на думках жителів, які давали основу для роздумів дослідників над архітектурою простору. Учасники семінару проводили інтерв’ю з місцевими жителями й вивчали критичну літературу щодо проєкту забудови, щоб знайти відповіді на запитання про значимість авторства та символізм просторів. Ми обговорюємо можливості та обмеження методу учасницького дослідження, який може бути цікавим соціальним науковцям у роботі з міськими просторами.